Kosten van uw webwinkel

 14-05-2013  Hoe een webwinkel beginnen

Een webwinkel starten vergt enorm veel kennis van het internet, uw bezoekers en uw concurrentie. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor de verwerking van uw bestellingen en de juiste informatie en afbeeldingen bij uw producten. We nemen aan dat u zelf uw productkennis hebt en de diverse internet diensten zoals: zoekmachine optimalisatie en online adverteren uit wilt besteden. Deze online diensten zijn namelijk werkzaamheden voor specialisten voor een optimaal resultaat.

Webwinkel Marketing

Deze diensten vallen onder online marketing en zijn het belangrijkste onderdeel van uw bedrijfsvoering. Geen zichtbaarheid in google, betekent geen verkoop van uw producten. Maar wat kan er worden gedaan voor meer zichtbaarheid en wat kost het nu eigenlijk.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

De meest belangrijkste is zoekmachine optimalisatie. Hiermee kunt u nl een sterke positie verwerven in de zoekresultaten van google. Om goed te kunnen optimaliseren hebt u kennis van uw bezoekers nodig. Deze kennis kunt u krijgen via bijvoorbeeld uw branchorganistatie maar vooral via de bezoekersresultaten van uw webshop. Vaak kun je deze resultaten krijgen uit het betaalt adverteren via diverse zoekmachines en websites. De rapportages die je hiermee ontvangt of kunt genereren zijn nodig om de site, persberichten, tekstartikelen en je advertenties te optimaliseren. Deze informatie zal onderhevig zijn aan de wijzigingen van je branche, producten en de bezoekers. Dit blijft dus een terugkerende handeling om optimaal in de zoekresultaten te blijven staan.

Binnen zoekmachine optimalisatie vallen enkele onderdelen om optimaal in de zoekresultaten te komen.

  • Uw webshop dient goed ingericht te zijn met unieke metatags, voldoende informatie per product en gebruik van de juiste keywords binnen uw gehele webshop.
  • Er dienen voldoende sites naar uw webshop te verwijzen(onbetaald).
  • En het is goed om artikelen te schrijven over uw producten zodat u uw kennis verspreidt. 
  • Het optimaliseren van uw artikelgegevens en de metatags kunt u normaal gesproken zelf.
  • Linkbuilding (het zorgen voor meer links naar uw webshop) kunt u ook zelf maar is gemakkelijk en redelijk goedkoop om uit te besteden. Gemiddeld zijn de kosten hiervoor 60 euro voor 20 links.
  • Verzend ook uw sitemap naar de diverse zoekmachine, dit vergemakkelijkt de indexatie van uw webshop.

Zoekmachine adverteren(SEA)

Via google Adwords kunt u betaald adverteren voor het vergaren van: bezoekers, statistieken voor zoekmachine optimalisatie en voor het promoten van uw merk of producten. U betaalt een bepaald bedrag per klik op uw advertentie. Deze kosten per klik zijn afhankelijk van uw concurrentie en het budget dat u beschikbaar stelt. Helaas kunnen we hier dan ook geen juiste kosten aan koppelen, maar gemiddeld wordt er minimaal 200 euro aan budget vrijgehouden. Het beheer van uw advertenties kunt u wel uit besteden, de kosten zijn vanaf 100 euro per maand.