Coming soon!  Webshop software met Exact online boekhoudsoftware & direct gekoppeld met Sendcloud shipping provider Lees verder

Kosten van een magento webwinkel

 19-07-2013  Informatie

Magento is een prachtige open source webwinkel pakket met veel opties en mogelijkheden.
Maar alles heeft zijn prijs...

Gratis Magento webwinkel

Magento kan je gratis downloaden via hun Magento site. Dit is hierdoor de meest goedkope webwinkel. Je hebt enkel een hosting pakket en een domeinnaam nodig om te starten.

Helaas is de rest niet gratis.

Opstarten & aanpassen van Magento webwinkel

Wanneer je geen of niet voldoende technische kennis hebt zal je Magento moeten laten installeren/aanpassen door een externe partij. Dit kost je al snel € 3.500,- tot € 5.000,-.

Op zich is dit nog goed te doen, maar je kan dit bedrag ook gebruiken voor een goede marketingcampagne voor uw webwinkel.

Updaten van Magento webwinkel

Magento blijft in ontwikkeling. Er worden beveiligingsupdates uitgebracht en regelmatig komen er nieuwe versies uit met nieuwe mogelijkheden. Om de veiligheid van de webshop te garanderen dien je dus regelmatig een update uit (te laten) voeren.

Gemiddeld moet je eens in de twee jaar je Magento webwinkel updaten. De kosten bedragen zo’n € 1.000 tot € 1.500.

Hosting van Magento webwinkel

Magento is een zwaar pakket en je hebt dus een krachtige server nodig om de pagina's snel te laten laden en niet vast te lopen. Zo’n server is er vanaf  € 30,- per maand.

Totale kosten plaatje voor 5 jaar

Eenmalige investering: € 3.500
Twee keer updaten: € 2.000
5 jaar hosting van € 30: € 1.800

Totale kosten voor 5 jaar: € 7.300

Je bent dus zo’n € 1.500 per jaar kwijt voor het online houden van een up to date Magento webwinkel. In het voorbeeld gaat het dan over een standaard Magento installatie met enkele plug-ins.

De kosten voor een webwinkel bij WebwinkelStarten ligt aanzienlijk lager, U betaald namelijk nog geen € 720,- per jaar voor een webwinkel met dezelfde functionaliteiten. Ter verduidelijking wij gebruiken geen webwinkelsoftware van Magento maar een webwinkelsysteem op licentiebasis met een eigen productontwikkelingsteam.
Daarnaast is uw webwinkel altijd up-to-date en kunt u de webwinkel uitbreiden met betaalbare modules en maatwerk.
U ontvangt gratis advies over het beheer van de webwinkel en WebwinkelStarten geeft u advies over de marketing voor uw webwinkel. Bij een Magento webwinkel moet u deze informatie bij externe webwinkel-/marketing specialisten inhuren.

Het budget om een Magento webwinkel op te kunnen starten, kunt u als startende webwinkelier beter gebruiken voor uw marketing. Uiteindelijk levert u dit meer op dan een Magento webwinkel.